Η Αγγλική Ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα για τα επεισόδια του τελικού του Euro 2020

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 09:54
UPD:10:06
Action Images via Reuters/LEE SMITH
A- A A+

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ανέθεσε σε ανεξάρτητη αρχή να ερευνήσει τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2020 εναντίον της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ, δήλωσε η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας.

Ο τελικός (τον οποίο κέρδισε η Ιταλία στα πέναλτι), αμαυρώθηκε από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομικών εντός του γηπέδου και γύρω απ’ αυτό.

Η FA δήλωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων Πολιτισμού και Αθλητισμού (DCMS), προσθέτοντας ότι η έρευνα θα διεξαχθεί από τη βαρόνη Κάσεϊ του Μπλάκστοκ, ενώ εξωτερικοί εμπειρογνώμονες θα προσπαθήσουν να αναλύσουν τα δεδομένα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε πλήρως τι συνέβη έξω και μετά μέσα στο Wembley στον τελικό του UEFA EURO 2020 την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021», ανέφερε η FA σε δήλωσή της προσθέτοντας πως «...μια βασική έμφαση των ευρημάτων θα είναι να διασφαλιστεί ότι τέτοιες επαίσχυντες σκηνές δεν θα επαναληφθούν. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, για την υποστήριξη των προσπαθειών τους να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και να λογοδοτήσουν».

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 86 άτομα και είπε ότι 19 αξιωματικοί τραυματίστηκαν μετά από συγκρούσεις με αρκετούς οπαδούς χωρίς εισιτήρια που παραβίασαν την περίμετρο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις