Ναυπακτία: Στο φως φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 16:33
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Ναυπακτίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν (29/6) σε ορεινή περιοχή της Ναυπακτίας, στο πλαίσιο επιχείρησης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ναυπάκτου, της Ε.Κ.Α.Μ. και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 41 και 43 ετών, και 51χρονη, ως μέλη του, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί συνεργοί τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένη φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους, με τον 41χρονο να είναι ο αρχηγός και ιθύνων νους της οργάνωσης, τον 43χρονο να είναι ο υπαρχηγός και υπεύθυνος για την εποπτεία της φυτείας, την 51χρονη υπεύθυνη για την προμήθεια των καλλιεργητών με τρόφιμα και είδη διαβίωσης και τους δύο αναζητούμενους να είναι επιφορτισμένοι με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή, τη σύσταση της πλήρως εξοπλισμένης φυτείας εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού αυτού κυκλώματος θα ανέρχονταν στο ποσό του 1.200.000 έως 1.500.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν 585 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 έως 80 εκατοστά, εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, 3.925 ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή