Ο ΕΣΑΚΕ χορήγησε άδεια και στις 11 ΚΑΕ

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 17:00
UPD:17:02
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ, σε εφαρμογή της απόφασης του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999».

Η διαδικασία αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22  στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διοργάνωση.

Αυτές οι ομάδες είναι οι Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέας Πατρών, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός Ρόδου, Ιωνικός, Άρης, Ηρακλής, Λάρισα.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις