Αυτοπροσωπογραφία - καρικατούρα του Κερτ Κομπέιν πωλήθηκε για 232.000 ευρώ

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:32
A- A A+

Αυτοπροσωπογραφία - καρικατούρα που σχεδιάστηκε από τον Κερτ Κομπέιν το 1992 πωλήθηκε πάνω από 281.000 δολάρια (σχεδόν 232.000 ευρώ) σε δημοπρασία, 28 φορές πάνω από την τιμή που είχε υπολογίσει ο κάτοχός της.

Η καρικατούρα απεικονίζει τον πρώην αρχηγό των Nirvana να παίζει κιθάρα και στη λεζάντα αναγράφεται: «Kurdt Kobain Rock Star». Οι λέξεις: «I don't know how to play and I don't give a hoot!» (Δεν ξέρω να παίξω και δεν δίνω δεκάρα!) διακρίνονται, επίσης, στο σκίτσο.

/

Ο Κερτ Κομπέιν είχε δώσει το σκίτσο στον Jacque Chong, φωτογράφο με τον οποίο συνεργάστηκε στη διάρκεια της περιοδείας του γκρουπ στη Σιγκαπούρη το 1992, για την προώθηση του άλμπουμ «Nevermind».

Διάφορα άλλα αναμνηστικά, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο πιάνο του Έλτον Τζον και ηλεκτρική κιθάρα του Πρινς πωλήθηκαν στη δημοπρασία «Music Icons» του Οίκου Julien Auctions, το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Τον προηγούμενο μήνα, σε άλλη δημοπρασία, πωλήθηκαν έξι τούφες από τα μαλλιά του τραγουδιστή των Nirvana στην τιμή των 14.145 δολαρίων.

Τα μαλλιά είχε στην κατοχή της η θαυμάστρια και φίλη του Κερτ Κομπέιν, Τέσα Όζμπορν, η οποία είχε κουρέψει τον τραγουδιστή, όταν εκείνος ήταν στο Μπέρμιγχαμ, το 1989.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή