Οι Linda Lindas μίλησαν για το viral τραγούδι τους «Racist, Sexist Boy»

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 12:56
A- A A+

Τον προηγούμενο μήνα, η μπάντα Linda Lindas κατέλαβε εξ εφόδου το διαδίκτυο με την ερμηνεία στη δημοτική βιβλιοθήκη Cypress Park Branch Los Angeles Public Library του τραγουδιού τους «Racist, Sexist Boy», ενός ύμνου κατά των προκαταλήψεων.

Προσφάτως, η 14χρονη Lucia, η αδελφή της, η 10χρονη Mila, η ξαδέρφη τους η 13χρονη Eloise και η εδώ και καιρό φίλη τους η 16χρονη Bela μίλησαν στο περιοδικό Rolling Stone για το τραγούδι και για το πώς επέλεξαν το punk.

«Όταν αρχίσαμε να γράφουμε μουσική, το punk ήταν απλά ένα δεδομένο γιατί θέλαμε να γράφουμε ό,τι νιώθαμε» είπε η Lucia. «Αυτό που νιώθαμε βγήκε κάπως έτσι». «Δεν είναι το ότι επιλέξαμε το punk ως μουσικό είδος» παρεμβλήθηκε η Mila. «Αλλά ούτε ήταν το ότι δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε το punk ως το δικό μας μουσικό είδος. Το punk μας έδινε τρόπο να γράφουμε ό,τι θέλαμε να γράψουμε» διευκρίνισε η μεγαλύτερη αδερφή της.

EPITAPH RECORDS

Για το πώς γεννήθηκε το viral τραγούδι, τον λόγο πήρε η Mila: «Αυτό το αγόρι απ' το σχολείο μού είπε ότι ο μπαμπάς του τού είπε να αποφεύγει τους Κινέζους. Και του είπα ότι είμαι Κινέζα. Και απομακρύνθηκε. Στην αρχή, κάπως μπερδεύτηκα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αλλά μετά, αφότου το κουβέντιασα με τα άλλα μέλη της μπάντας και με την οικογένειά μου, κατάλαβα πόσο αρρωστημένο ήταν».

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις αμερικανικές προεδρικές του 2020, η Mila και η Eloise, μετά από πέντε ώρες στο Zoom, έγραψαν το τραγούδι ως αντίδραση σε αυτό που είχε συμβεί. «Στ' αλήθεια, είναι παλιοκατάσταση το ό,τι ο ρατσισμός είναι κάτι που απλά υπάρχει, το ότι ζούμε σ' αυτό το κανονιστικό πλαίσιο της κοινωνίας των Λευκών» υπογραμμίζει η Eloise.

Λίγες μέρες αφότου το «Racist, Sexist Boy» έγινε viral, έσκασε η είδηση ότι η δισκογραφική Epitaph Records θα υπογράψει συμβόλαιο με τις Linda Lindas.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή