Σ. Κυριακίδου: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των εμβολίων και η προετοιμασία για νέες μεταλλάξεις

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 17:06
UPD:17:07
REUTERS/POOL
A- A A+

«Να ενισχύσουμε την ανάπτυξη εμβολίων και τη στήριξή μας στο COVAX, να αναπτύξουμε ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 και να προετοιμαστούμε για νέες μεταλλάξεις». Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες της ΕΕ σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Τροφική Ασφάλεια, Στέλλα Κυριακίδου, εν όψει της συνόδου των υπουργών Υγείας της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στις 3-4 Ιουνίου 2021.

Πριν από τη συνεδρίαση, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «ως ομάδα των G7 πρέπει ενωμένα να εργαστούμε για ουσιαστικές αλλαγές σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο στον τομέα της υγείας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία που μας δίνεται εξαιτίας της πανδημίας. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου για καθυστερήσεις».

Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αρχίσει να κοιτάζει πέρα από τη νόσο COVID-19 ώστε να λάβει άμεσα μέτρα «για τη δημιουργία ισχυρών παγκόσμιων δομών για την αντιμετώπιση αριθμού κρίσιμων ζητημάτων, όπως τη μικροβιακή αντοχή».

Η επίτροπος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέ Μπεσέρα, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, την υπουργό Υγείας του Καναδά Πάτι Χατζού και τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή