Χαλκίδα: Επίσκεψη M. Συρεγγέλα στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δομές»
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 16:00
UPD:16:04
A- A A+

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Χαλκίδα.

Η κα Συρεγγέλα επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, που αποτελεί μέρος του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τις δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης που προσφέρουν σε γυναίκες – θύματα βίας, καθώς και για τις δράσεις που προωθούν με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα βίας και διακρίσεων. Η κα Συρεγγέλα ευχαρίστησε το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου για το σπουδαίο έργο του, σημειώνοντας πως «τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Χαλκίδα είναι στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση και βοηθούν τα θύματα να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία που βίωσαν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους».

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, «σε όλη τη χώρα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 ξενώνες φιλοξενίας, ενώ οι γυναίκες θύματα βίας ή τρίτα πρόσωπα που θέλουν να επικοινωνήσουν άμεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, όλο τον χρόνο».

«Στηρίζουμε τις γυναίκες - θύματα και  ενημερώνουμε το κοινό για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του δικτύου δομών μας, με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ έχουμε εξασφαλίσει για όλες τις δομές μας την παράταση της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέχρι το 2023» ανέφερε η κα Συρεγγέλα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή