Γερμανία: Από 7 Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα 12χρονα, παρά τις αντιρρήσεις

Στόχος να ενισχυθεί η ανοσία κατά της covid -19 έως τον Σεπτέμβριο
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 17:26
UPD:18:45
A- A A+

Η γερμανική καγκελαρία δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από τις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής Χέλγκε Μπράουν.

«Αποφασίσαμε να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν παιδιά και νέοι άνω των 12 ετών, να ισχύσει δηλαδή η δυνατότητα εμβολιασμού και γι΄αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο δίκτυο ARD αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν χτες στη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Σε αυτήν συμφωνήθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού από τις 7 Ιουνίου.

Πρώτα η έγκριση του ΕΜΑ

Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εγκρίνει το εμβόλιο των εταιρειών Biontech / Pfizer και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, έγκριση την οποία έχει ήδη δώσει για τις ηλικίες των 16 ετών και άνω. Ωστόσο, τα κρατίδια δεν διαθέτουν επιπλέον εμβόλια για τον εμβολιασμό και αυτής της ηλικιακής ομάδας παιδιών και νέων. Επιπλέον, τόσο οι εταιρείες Biontech / Pfizer όσο και η Johnson & Johnson ανακοίνωσαν πρόσφατα καθυστερήσεις παράδοσης δόσεων του εμβολίου τους.

«Όμως είναι υπερβολικό να πούμε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να υπάρξει ασφάλεια στα σχολεία. Πρόκειται για μια ατομική απόφαση και γι’ αυτό το βρίσκω καλό που οι γονείς και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν και ότι δεν τους πιέζουμε ούτε να εμβολιαστούν ούτε για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπράουν.

Να υπενθυμίσουμε πως στις ΗΠΑ έχει δοθεί η έγκριση για  χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών από τις αρχές Μαίου. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, ARD, dpa

 

Κορωνοϊός- Γερμανία: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή