Βρήκαν διαμάντια και πολύτιμους λίθους θαμμένα σε δάσος

Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 11:12
A- A A+

Η ρωσική αστυνομία είπε ότι βρήκαν διαμάντια και πολύτιμους λίθους αξίας άνω των 2 εκατ. δολ. θαμμένα σε ένα δάσος, που πιστεύεται ότι ήταν κρυμμένα ως λεία μιας ληστεία που πραγματοποιήθηκε από έναν ύποπτο της Κολομβίας κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε φωτογραφίες με λασπωμένες πλαστικές σακούλες που περιείχαν δαχτυλίδια και καρφίτσες, τα οποία βρέθηκαν στο δάσος στην πόλη του Καζάν, μετά από ομολογία του υπόπτου Έντγκαρ Αλεχάντρο Βαλέρο.

Ο Βαλέρο συνελήφθη στην Αργεντινή το 2019 και εκδόθηκε στη Ρωσία νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του υπόπτου δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

ZENGER

Τα κοσμήματα, αξίας 160 εκατ. ρουβλίων (2,2 εκατ. δολ.), είχαν κλαπεί κατά τη μεταφορά τους σε μια έκθεση στο Καζάν, μια από τις πόλεις που φιλοξένησε αγώνες Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Ρωσία είχε χαλαρώσει τις συνήθως αυστηρές προϋποθέσεις θεώρησης βίζας για να υποδεχτεί χιλιάδες ξένους οπαδούς του ποδοσφαίρου που κατέφθασαν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή