Αυτόνομο ηλεκτρικό μίνιμπας από την Volkswagen

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 11:00
UPD:12:02
Volkswagen

To αυτόνομο μίνιμπας της Volkswagen θα κάνει σύντομα την εμφάνιση του στους δρόμους αρχικά σε δοκιματική φάση

A- A A+

Αν και αρχικά εμφανίστηκαν λίγο διστακτικές στην συνέχεια όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο άρχισαν να επενδύουν στην κατασκευή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων και εσχάτως μπαίνουν δυναμικά και στον τομέα των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Volkswagen παρουσίασε ένα ηλεκτροκίνητο αυτόνομο μίνιμπας που είναι σχεδιασμένο για να παρέχει υπηρεσίες ταξί. Ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα δοκιμές του μίνιμπας σε έξι πόλεις των ΗΠΑ και στην συνέχεια θα γίνουν δοκιμές σε μεγάλες γερμανικές πόλεις όπως το Μόναχο και το Αμβούργο. Στόχος της εταιρείας είναι το αυτόνομο μίνιμπας να βγει στους δρόμους για χρήση από το επιβατικό κοινό το 2025.

«Τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελέσουν μια σημαντική προσθήκη στην μετακίνηση μέσα στις αστικές περιοχές και την ασφάλεια των δρόμων. Τα οχήματα μας είναι η λογική πρώτη επιλογή για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους οχήματα» υποστηρίζει ο Κάρστεν Ίντρα διευθύνων σύμβουλος του τομέα εμπορικών οχημάτων της Volkswagen.

Την τεχνολογία του μίνιμπας αναπτύσσει η εταιρεία Argo AI που εδρεύει στην πόλη Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ που είναι και μια από τις έξι πόλεις που θα γίνουν δοκιμές του  οχήματος. H εταιρεία έχει λάβει οικονομική υποστήριξη τόσο από την Volkswagen όσο και από την Ford. Ο Κρίστιαν Σένγκερ επικεφαλής του τομέα αυτόνομης οδήγησης εμπορικών οχημάτων της  Volkswagen αποκάλυψε ότι οι δοκιμές του μίνιμπας θα γίνουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές για να ελεγχθούν σε πραγματικές συνθήκες τα συστήματα και οι τεχνολογίες του.

Προτεινόμενα για εσάς