Γερμανία: Διαθέσιμο σε όλους τους ενήλικες το εμβόλιο της J&J

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 13:27
UPD:13:30
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Η Γερμανία πρόκειται να διαθέσει το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson σε όλους τους ενήλικες, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, προσθέτοντας ότι θα είναι σε θέση να λάβουν το εμβόλιο μετά από συμβουλή γιατρού.

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης για τα φάρμακα ενέκρινε το εμβόλιο της J&J τον περασμένο μήνα αφού εξέτασε περιπτώσεις σπάνιου ζητήματος πήξης αίματος σε ενήλικες των ΗΠΑ που έλαβαν μια δόση. Αλλά εναπόκειται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσουν πώς να το χρησιμοποιήσουν.

Η κίνηση της Γερμανίας να προσφέρει το εμβόλιο μίας δόσης J&J ακολουθεί την άρση των περιορισμών την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca.

Το εμβόλιο της AstraZeneca προοριζόταν για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μετά από παρόμοιες αναφορές για πολύ σπάνια αλλά μερικές φορές θανατηφόρα γεγονότα θρομβώσεων σε νεότερους ανθρώπους, με τις γυναίκες να επηρεάζονται δυσανάλογα.

Οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν την πρόοδο της Γερμανίας στον εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών, δήλωσε ο κ. Σπαν, προσθέτοντας ότι περίμενε σε όλους όσους ήταν 60 ετών και άνω που ήθελαν να εμβολιαστούν να τους δοθεί μια δόση μέχρι τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Με εκατομμύρια δόσεις J&J που αναμένεται να φτάσουν αργότερα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ήταν λογικό να κάνουμε τη χορήγηση του εμβολίου ευρύτερα διαθέσιμη, πρόσθεσε.

Ο κ. Σπαν προέβλεπε ότι 10 εκατομμύρια δόσεις της J&J αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή