Η Μεγάλη Βρετανία τιμά τον Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ, με μια σειρά γραμματοσήμων

Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 22:40
A- A A+

Ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ τιμάται με ένα σύνολο γραμματοσήμων, με μια σειρά των οκτώ να απεικονίζουν τα σόλο άλμπουμς μετά τους Μπιτλς και τέσσερα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα στούντιο ηχογράφησής τους. Θα κυκλοφορήσουν από την Royal Mail στο τέλος του μήνα.

Θα υπάρχει και γραμματόσημο από το άλμπουμ  «McCartney III», το οποίο ηχογράφησε μόνος του το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ήταν στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα γραμματόσημα που δείχνουν τον Μακάρτνεϊ στο στούντιο ηχογράφησης, είναι με φωτογραφίες επιλεγμένες από τρεις δεκαετίες: μια ηχογράφηση του 1970, η ηχογράφηση του «RAM» το 1971, του «McCartney II» το 1980 και του «Flaming Pie» το 1997.

Ο ΜακΚάρτνεϊ είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες σόλο μουσικής που έχει το δικό του ειδικό σετ γραμματοσήμων, μετά τον Ντέιβιντ Μπάουι το 2017 και τον Έλτον Τζον το 2019. Οι Queen τιμήθηκαν με τα δικά τους γραμματόσημα το 2020.

Η Royal Mail χαρακτήρισε τη σειρά των γραμματοσήμων «ένα κατάλληλο αφιέρωμα σε μια από τις αγαπημένες και σεβαστές μουσικές προσωπικότητες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Τα γραμματόσημα θα πωλούνται στις 28 Μαΐου σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών, σε συλλεκτικό πακέτο.

Ο ΜακΚάρτνεϊ ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο τον Νοέμβριο, που περιγράφεται ως «αυτοπροσωπογραφία σε 154 τραγούδια» και εκτείνεται σε περισσότερες από 900 σελίδες. Η έκδοση θα διερευνήσει «τις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια, τους ανθρώπους και τα μέρη που τα ενέπνευσαν, και τι σκέφτεται ο ίδιος σήμερα για αυτά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή