Η χαρά του πουά στον βοτανικό κήπο της Νέας Υόρκης

Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 13:56
REUTERS/ROSELLE CHEN
A- A A+

Οι κουκκίδες είναι παντού - σε κτήρια, δέντρα, νερό και πολλά άλλα - καθώς η Γιαπωνέζα avant-garde καλλιτέχνης Γιαγιόι Κουσάμα φέρνει το μοτίβο της στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης.

REUTERS/ROSELLE CHEN

Θεαματικές χαλύβδινες εγκαταστάσεις λουλουδιών ζωγραφισμένες σε έντονες αποχρώσεις κίτρινου και ροζ, και πράσινου και μπλε και καλυμμένες με πουά κατακλύζουν τους επισκέπτες του κήπου. Γιγαντιαίες κολοκύθες, λουλούδια, ένα χταπόδι και ιδιότροπα σχήματα φέρουν ονόματα όπως «Θέλω να πετάξω στο Σύμπαν».

REUTERS/ROSELLE CHEN

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα δει ένα ευχάριστο πουά και δεν θα αισθανθεί κάτι χαρούμενο», δήλωσε η Κάρεν Ντάουμμαν, αντιπρόεδρος για εκθέσεις στον κήπο του Μπρονξ.

REUTERS/ROSELLE CHEN

Η έκθεση "KUSAMA: Cosmic Nature" άνοιξε την Τετάρτη 5 Μαΐου μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας και θα μείνει ανοιχτό έως τις 31 Οκτωβρίου.

REUTERS/ROSELLE CHEN

«Έχουμε δει ανθρώπους να έρχονται εδώ ... όχι μόνο να απολαμβάνουν τον κήπο και την τέχνη, αλλά και να γιορτάζουν να είναι πάλι μαζί με τους φίλους τους και να βιώνουν κάτι εμπνευσμένο, κάτι χαρούμενο», δήλωσε η Ντάουμπμαν.

REUTERS/ROSELLE CHEN

Το καλοκαίρι, οι επισκέπτες θα μπορούν να μπουν και στο «Infinity Mirrored Room-Illusion Inside the Heart».

REUTERS/ROSELLE CHEN

Η 92χρονη σήμερα Κουσάμα, έφυγε από την Ιαπωνία στα 27 για τη Νέα Υόρκη, όπου έγινε γνωστή ζωγραφίζοντας μοτίβα εμπνευσμένα από ψευδαισθήσεις φώτων που αναβοσβήνουν, κουκίδες και λουλούδια που έχει δει στην παιδική της ηλικία.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή