Την πρώτη έγχρωμη και από αέρος φωτογραφία του Άρη έστειλε το drone

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 09:20
UPD:09:37
NASA/JPL-Caltech/

Αυτή είναι η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη από αέρος την οποία κατέγραψε φυσικά το drone που βρίσκεται στον Κόκκινο Πλανήτη. Στην φωτογραφία διακρίνονται τα ίχνη από τις ρόδες του ρόβερ που μετέφερε το drone στον πλανήτη και συνεχίζει την δική του αποστολή εξερεύνησης.

A- A A+

Όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό όσον αφορά την παρουσία και την λειτουργία του drone που έχει στείλει η NASA στον Άρη. Το Το αυτόνομο ιπτάμενο όχημα της NASA ολοκλήρωσε την Κυριακή με επιτυχία την τρίτη του πτήση στον Κόκκινο Πλανήτη. Σε αυτή την τρίτη του πτήση του το drone πέταξε ψηλότερα, κάλυψε την μεγαλύτερη μέχρι τώρα απόσταση και ανέπτυξε την μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο πτήσεις.

NASA JET PROPULSION LABORATORY

Αυτή τη φορά το drone σηκώθηκε σε ύψος περίπου πέντε μέτρων, κάλυψε απόσταση περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και πέταξε με ταχύτητα περίπου επτά χλμ./ώρα. Την τρίτη πτήση του Ingenuity κατέγραψε σε βίντεο το ρόβερ που το μετέφερε στον Άρη το οποίο συνεχίζει την δική του αποστολή εξερεύνησης στον Κόκκινο Πλανήτη η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει σημαντικές εξελίξεις αλλά μένει τις τελευταίες εβδομάδες στην σκιά του drone. Το drone κατέγραψε όσο βρισκόταν στον αέρα νέες εικόνες από τον Άρη και η NASA δημοσίευσε μια έγχρωμη που είναι και η πρώτη που βλέπουμε από τον ορίζοντα του Άρη με τα μάτια του drone.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το αυτόνομο ιπτάμενο όχημα θα πραγματοποιήσει πέντε πτήσεις αλλά όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις θα γίνει επαναξιολόγηση των δεδομένων και ίσως γίνει απόπειρα για κάποια/ες ακόμη απόπειρες νέων πτήσεων θέτοντας πιθανούς νέους στόχους για το πόσο ψηλά θα πετάξει το drone ή πόσο μακριά θα φτάσει.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς