Ινδία: Εμβολιασμός για όλους ανεξαιρέτως τους ενήλικες από 1η Μαΐου - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 19:44
UPD:19:47
REUTERS/NIHARIKA KULKARNI
A- A A+

Μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο, ξεπερνώντας τα 270.000 και με το σύστημα υγείας της χώρας να καταρρέει, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως ανοίγει από 1η Μαΐου ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όλους τους ενήλικες.

Η χώρα πλήττεται από ένα δεύτερο μαζικό κύμα της επιδημίας, με ημερήσιο απολογισμό τους 1.619 νεκρούς.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ελήφθη η σημαντική απόφαση να επιτραπεί σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν από την 1η Μαΐου», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ το Νέο Δελχί, μπαίνει σε αυστηρό lockdown από σήμερα και για έξι ημέρες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της πρωτεύουσας της χώρας  Άρβιντ Κέτζριβαλ, προσθέτοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρισκόταν σε σημείο κατάρρευσης λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης με την πανδημία. Το Νέο Δελχί αντιμετωπίζει επίσης οξείες ελλείψεις νοσοκομειακών κλινών, ιατρικές προμήθειες οξυγόνου και βασικά φάρμακα όπως το αντι-ιικό Remdesivir, δήλωσε ο Κέτζριβαλ. Οι αρχές του Νέου Δελχί, κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή