Ο τελευταίος ανεμόμυλος έπεσε θύμα πυρκαγιάς

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 08:00
REUTERS/MIKE HUTCHINGS
A- A A+

Μια πυρκαγιά στις πλαγιές του Τέιμπλ Μάουντεν της Νότιας Αφρικής εξαπλώθηκε στην κοντινή πανεπιστημιούπολη του Κέιπ Τάουν, αναγκάζοντας την εκκένωση εκατοντάδων φοιτητών και προκαλώντας ζημιές σε ιστορικά κτήρια, όπως η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και ο ανεμόμυλος, σύμβολο της περιοχής.

REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Η φωτιά ξέσπασε χθες, 18 Απριλίου, κοντά σε μνημείο για τον πολιτικό Cecil Rhodes και γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση. Αφού κατέστρεψε ένα εστιατόριο κινήθηκε προς την ιστορική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, ενώ και άλλα κτίρια επηρεάστηκαν από το πέρασμά της.

REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Η πυρκαγιά κατέστρεψε εν μέρει τη βιβλιοθήκη Jagger του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν και τον μύλο Mostert's Mill. Πρόκειται για τον πρώτο ιδιωτικό ανεμόμυλο στην περιοχή που χτίστηκε το 1796.

REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή ενώ στην ακτάσβση συμμετείχαν και τέσσερα ελικόπτερα βομβαρδίζουν τις φλόγες με νερό.

REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Η φωτιά δημιούργησε τον δικό της άνεμο αυξάνοντας περαιτέρω τον ρυθμό εξάπλωσης, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι οι πυροσβέστες θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις ημέρες για να ελέγξουν τη φωτιά.

naftemporikigr με πληροφορίες BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή