Ν. Δένδιας: Μπαράζ επαφών για τις περιφερειακές εξελίξεις

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 12:54
UPD:13:11
REUTERS/POOL
A- A A+

Στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Μένφι για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: 

«Ήταν μια ευκαιρία που ο Πρόεδρος Μένφι βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου. Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Επίσης, με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ με τον οποίο συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα, συζήτησαν τις  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή