Κτηματολόγιο: Κινητοποιήσεις εργαζομένων από την Τρίτη για προστασία τους από τον Covid

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:23
UPD:11:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη 20 Απριλίου από 10:00 έως 12:00 προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, με την ελπίδα, όπως αναφέρει, «να εισακουστεί η κραυγή αγωνίας μας» σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα υποκαταστήματά τους σε όλη τη χώρα, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτά.

Όπως εξηγεί, με την υπ. αριθμ 1308/Β/3.04.2021 Κ.Υ.Α., αποφασίστηκε τα Κτηματολογικά Γραφεία και τα υποκαταστήματα τους  πανελλαδικά να δέχονται κοινό χωρίς ραντεβού και κατά παρέκκλιση του τρόπου λειτουργίας οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, «θέτοντας σε απόλυτο κίνδυνο τόσο τους πολίτες, όσο και το προσωπικό που υπηρετεί εκεί».

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) δηλώνει πως από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα αρμοδίως, τόσο στη διοίκηση του Φορέα, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού που δημιουργούνται στους χώρους εργασίας και την απογοήτευσή του για την έλλειψη αλληλεγγύης και κατανόησης που επιδεικνύεται, στην προσπάθεια του προσωπικού του Ελληνικού Κτηματολογίου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του. Με την κατάργηση των ραντεβού, δημιουργήθηκε όλες αυτές τις ημέρες τεράστιος συνωστισμός με πολίτες και επαγγελματίες να συγχρωτίζονται και να ταλαιπωρούνται σε ατέλειωτες ουρές, στις οποίες κανένα μέτρο προστασίας δεν τηρείται, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από το λιγοστό προσωπικό που υπηρετεί στα γραφεία, επισημαίνει.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο καλεί τους αρμοδίους «να αποφασίσουν σήμερα κιόλας να πράξουν τα αυτονόητα», επαναφέροντας τα ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των επαγγελματικών ομάδων έπειτα από τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test), όπως θα γίνεται π.χ. και στα δικαστήρια. Να μεριμνήσουν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας του προσωπικού που υπηρετεί στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, με τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των υπαλλήλων που το επιθυμούν και υπηρετούν στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα υποκαταστήματά τους, αλλά και την κατά προτεραιότητα δυνατότητα δωρεάν προμήθειας αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) στο σύνολο του προσωπικού.

«Μέχρι την επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, μη έχοντας άλλο τρόπο να προστατεύσουμε τόσο τους πολίτες, όσο και το προσωπικό μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στους συναδέλφους μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. Ελπίζουμε έως τότε να μη χρειαστεί να καταφύγουμε στα ανωτέρω μέτρα» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή