Φ. Γεννηματά: «Όχι» σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις στο ΚΕΘΕΑ - Διάλογος με τους εργαζομένους

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 14:26
UPD:14:30
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Να προχωρήσει στον αναγκαίο διάλογο με τους εργαζομένους και για τα θέματα του Οργανισμού Υπηρεσίας, καλεί το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χωρίς πιέσεις και άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις, για την  αναζήτηση των συναινετικών λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία του και την προσφορά του. 

Η κ. Γεννηματά σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η σημαντική και διαχρονική προσφορά του ΚΕΘΕΑ, το έχει αναδείξει ως πρότυπο θεραπευτικού οργανισμού. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, το θεραπευτικό του μοντέλο και η δημοκρατική λειτουργία του, δεν πρέπει να ανατραπούν ούτε και να υποβαθμιστεί ο ρόλος των εργαζομένων και των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση, τονίζει η κ. Γεννηματά,  «που με απαράδεκτο τρόπο, με ΠΝΠ, κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την προσφορά του και να μη προχωρήσει σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις, με τη γνωστή λογική του «ελέγχου» του δήθεν επιτελικού κράτους». 

Είναι απαραίτητο, υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε ζητήματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινότητα, να υπάρχει ο ουσιαστικός πολιτικός και κοινωνικός διάλογος και να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή