Άσυλο Ανιάτων: Προεγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:31
UPD:11:33
A- A A+

Προεγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής και έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε και τεχνικά το πρώτο καθοριστικό βήμα για να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμα της Διοίκησης του Ασύλου για μια νέα εποχή στην αποκατάσταση της υγείας.

Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης θα διαθέτει 6 πτέρυγες συνολικής επιφάνειας 5.145τμ. Κατά την πλήρη ανάπτυξή του, στις 4 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας (ΚΑΑΚΝ) με δυναμικότητα 50 κλινών και στις άλλες 2 πτέρυγες θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΑΑΗΝ). Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται η κατασκευή θερμαινόμενης κολυμβητικής δεξαμενής που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο δομών. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Ιωάννα Ηλιάδη, πρόεδρος του Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων συνοδευόμενη από τον κ. Δημήτρη Κομματά, μέλος Δ.Σ. Ασύλου Ανιάτων, την κα Σοφία Αρτέμη, διευθύντρια Περίθαλψης ΙΠΧΠ και τον κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, συνεργάτη του Ασύλου, επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής, κ.Γεώργιο Δημόπουλο, για να ευχαριστήσουν τόσο εκείνον όσο και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Δημόπουλος διαβεβαίωσε ότι η περίθαλψη ατόμων με αναπηρίες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συζητήθηκαν και θέματα μακροπρόθεσμης συνεργασίας όπως η διαμόρφωση και λειτουργία υποδομών του Ασύλου ως Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η κατ’ οίκον νοσηλεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η κυρία Ηλιάδη δήλωσε ότι «Σήμερα, μοιραζόμαστε με την Περιφέρεια Αττικής το όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με αναπηρίες. Πυλώνας της προσπάθειάς μας, προέβη στην προέγκριση των σχεδίων για την λειτουργία των νέων δομών του Ασύλου Ανιάτων». Επιπλέον, σημείωσε πως το Άσυλο μπορεί να διαθέσει 40 κλίνες στο ΕΣΥ προκειμένου να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων λόγω της πανδημίας. 

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή