Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο με τους εκτελεστές να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 14:41
UPD:16:16
naftemporiki.gr
A- A A+

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη διαφυγή των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ δόθηκαν στη δημοσιότητα όπως καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Στα πλάνα φαίνονται οι δύο δολοφόνοι να διαφεύγουν από το σημείο της δολοφονίας, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Το υλικό εξετάζουν,  οι αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

INFO SECONDARY

Υπάρχει οπτικό υλικό 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης όπου φαίνονται οι δύο δράστες, χωρίς βέβαια να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά τους, αλλά φαίνεται καθαρά το παλιό μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν τη ζωή του Γιώργου Καραϊβάζ τόσο αποτρόπαια είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. Αστυνομικών Ν/Α Αττικής. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η υπόθεση ίσως κρύβει κάτι πολύ βαρύ.

«Οι δολοφόνοι ήταν επαγγελματίες. Τον βρήκαν οι 10 από τις 13 σφαίρες, ή είναι εκδίκηση ή ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Το ατού μας αυτή στιγμή είναι οι μάρτυρες, αλλά εξετάζουμε υλικό από πολλές μέρες πριν, είπε και πρόσθεσε πως «θα βρούμε τις απαντήσεις».  

Όπως είπε επίσης εξετάζεται αν υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, όπως και το κατά πόσο διέφυγαν με το σκούτερ ή το έκρυψαν κάπου εκεί κοντά και διέφυγαν με κάποιο ημιφορτηγό.

«Ψάχνουμε το σκούτερ, κάπου εκεί κοντά σε αποθήκη ή γκαράζ ενώ εξετάζουμε υλικό από κάμερες μέρες πριν» υπογράμμισε  και εξήγησε ότι οι δράστες μπορεί να τον παρακολουθούσαν μέρες πριν και να είχαν πάει ξανά στο σημείο, αλλά να μη τους δόθηκε η ευκαιρία να πυροβολήσουν .

«Όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο, είναι μια δύσκολη περίπτωση, Αν δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα είναι συμβόλαιο θανάτου. Η υπόθεση κρύβει κάτι πολύ βαρύ και ίσως έχει «ουρά» από πίσω, θα τη φτάσουμε ως το τέλος» είπε.

Επίσης είπε ότι είναι περίεργο γιατί προχώρησαν εκείνη τη στιγμή στην εκτέλεση ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτό δείχνει ότι κάτι τους πίεζε, πήραν την εντολή να κινηθούν γρήγορα, ήθελαν να κλείσουν γρήγορα το στόμα του Γιώργου, κάτι τους πίεζε χρονικά» είπε.

«Δεν φοβόταν κανέναν»

Όπως είπε ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν ανέφερε ποτέ ότι απειλούταν από κάποιον. Όσοι τον ξέρουμε γνωρίζουμε ότι ήταν ένας άνθρωπος που δεν υποχωρούσε και έδειχνε να μη φοβάται, όσοι τον ξέρουμε κατανοούμε ότι ακόμα κι αν τον απειλούσε κάποιος θα έλεγε “έλα να με σκοτώσεις”, είπε.

Παράλληλα, είπε ότι δεν μιλούσε ποτέ για τα όσα ασχολούταν. Μάλιστα μετέφερε κάτι που του είπε ο 21χρονος γιος του δολοφονηθέντος, ότι ο πατέρας του ήταν άνθρωπος που μπορεί κάποιος να του έκανε αγωγή για κάτι που γράφτηκε στο bloko.gr να πήγαινε στο δικαστήριο και στην οικογένεια του να έλεγε ότι πάει για καφέ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή