Ρέθυμνο: Συναντήσεις Κ. Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες- Προς άμεση επίλυση σφαλμάτων

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:58
UPD:20:04
A- A A+

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και άλλους αξιωματούχους, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, ο περιφερειάρχςη Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η Δασάρχης Ρεθύμνου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεταιριστικών οργανώσεων, αγροτικών συλλόγων,καθώς και με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, του Γεωτεχνικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της περιοχής,

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει άμεσα διοικητικές, οργανωτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διόρθωση των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, με βασικό γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες στην επίλυση των προβλημάτων, δίχως ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες προκειμένου να ολοκληρωθεί η σημαντική μεταρρύθμιση της κύρωσης των δασικών χαρτών.  

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, με την οποία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κρήτη, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «Είχαμε μια πολύ θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών. Αναλύσαμε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες, διοικητικές και νομοθετικές που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα για να επιλύσουμε τα πρόδηλα σφάλματα, αλλά και τις αδικίες οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στους δασικούς χάρτες.

Προχωράμε άμεσα σε οριζόντιες παρεμβάσεις, με εσωτερικές διαδικασίες, δηλαδή από τη διοίκηση, για να διορθώσουμε όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης και δίχως κανένα κόστος. Οι αγρότες ανέφεραν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών τα οποία και καταγράψαμε προκειμένου να επιλυθούν με τις διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή