Φ. Γεννηματά: Να προχωρήσει το ταχύτερο η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 17:43
kinimaallagis.gr/
A- A A+

Την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου συζήτησε την Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου, τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο, τους επικεφαλής και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων των δύο δήμων, βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Σε δήλωσή της μετά το πέρας της συζήτησης, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως από το 1985 με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής έχει προσδιορισθεί ότι στην περιοχή του Φαληρικού παραλιακού μετώπου πρέπει να γίνει ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής.

«Το 2005 στην τότε Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους δήμους της περιοχής πήραμε πρωτοβουλία για τη σύνταξη σχετικής μελέτης. Το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ψήφισε τον νόμο για τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.

Με βάση τη θετική εμπειρία της ανάπλασης από το Ίδρυμα Νιάρχος, έγινε στη συνέχεια το master plan της συνολικής ανάπλασης, προβλέποντας τη δημιουργία νέου μητροπολιτικού πάρκου πράσινων υποδομών, υποδομών πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, ενώ δρομολογήθηκαν και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Όμως, η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες».

Κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους δήμους ή τους πολίτες της περιοχής. «Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Έργο με θετικές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των δήμων.

Καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό και περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή