Ο κατάλογος των μαρτύρων

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 10:02
UPD:10:04
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τα πρόσωπα που θα κληθούν ως μάρτυρες συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης για τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η επιτροπή θα ασχοληθεί με τους χειρισμούς που είχαν γίνει όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η πρόταση που κατέθεσε ο εισηγητής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης ήταν να ακολουθηθεί ο κατάλογος των μαρτύρων του πταισματοδίκη. Συγκεκριμένα ζήτησε να κληθούν -σε πρώτο κύκλο- οι Κ. Τόμπρας, Χρ. Καλογρίτσας, Χρ. Νικολάου και Α. Λιανός και -σε δεύτερο κύκλοοι Δ. Βερύκιος, Β. Μαρινάκης και Κ. Βαξεβάνης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προτάθηκαν ως μάρτυρες οι Χρ. Καλογρίτσας, Βλαδ. Καλογρίτσας, Χρ. Νικολάου, Αν. Λιανός, Μ. Σαάντ, Γ. Στουρνάρας, Γ. Μπασιάς, Μ. Μπάχας, Αθ. Τσαδάρης, Άν. Κουσκούρη, Ειρ. Φιλακουρίδου, Τ. Θεοδωρικάκος, Δ. Τερζόγλου, Κ. Βαξεβάνης.

Με βάση «γαλάζιες» πηγές, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, η πλειοψηφία υποστήριξε ότι ενάγουσα ήταν η Τοξότης Α.Ε. και ο Χρ. Καλογρίτσας. Προσέθεταν ότι ο Βλ. Καλογρίτσας, με βάση το καταστατικό της «Τοξότης», δεν δικαιολογείται να κληθεί, ενώ δεν είχε κληθεί καν ως μάρτυρας από τον πταισματοδίκη. Ωστόσο, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για άρνηση από την πλευρά της πλειοψηφίας να καταθέσει ο άνθρωπος που συμμετείχε στον διαγωνισμό, καθώς και να καταθέσει πρώτος ο Χρ. Καλογρίτσας στην υπόθεσή του. Οι ίδιες πήγες έλεγαν πως από πλευράς προεδρείου επιτροπής υπήρξε παραδοχή ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή