ΚΙΝΑΛ: Απαράδεκτες προσαγωγές διαμαρτυρόμενων γυναικών έξω από την τουρκική πρεσβεία

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 10:44
UPD:10:46
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Καταδικάζει την απαράδεκτη, όπως υποστηρίζει, στάση της αστυνομίας να προβεί σε αναίτια προσαγωγή γυναικών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ο τομέας Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής. 

Συγκεκριμένα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, την Παρασκευή 26/3 στις 12 το μεσημέρι, 7 γυναίκες, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία ανοίγοντας πανό έξω από την τουρκική πρεσβεία με σκοπό να παραδώσουν και σχετικό ψήφισμα. 

Αντί γι’ αυτό, συμπληρώνει,  απέναντι σε αυτές τις 7 γυναίκες βρέθηκαν 50 αστυνομικοί που χωρίς λόγο τις μετέφεραν με συνοδεία, λέγοντάς τους ότι είναι υπό «επιτήρηση» στο Α.Τ. Συντάγματος, όπου μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους τις άφησαν ελεύθερες. 

«Ας σταματήσει πια η υποκρισία από την κυβέρνηση. Από τη μια μεριά καταδικάζει με δηλώσεις της τη στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα και από την άλλη στέλνει την αστυνομία να εμποδίσει τη συμβολική αυτή διαμαρτυρία», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ. 

«Οι γυναίκες του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τις γυναίκες της Τουρκίας, που μένουν ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες και απροστάτευτες στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στη γειτονική χώρα», καταλήγει στην ανακοίνωση η γραμματέας του τομέα κα Ράνια Παπαϊωάννου. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή