Σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ - Ειδικοί:7 στους 100 θα χρειαστούν διασωλήνωση

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 17:38
UPD:17:40
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS
A- A A+

Ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ, περιμένουν τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί,την στιγμή που οι οι εντατικές «πνίγονται» καθώς χθες είχαμε 728 διασωληνωμένοι ασθενείς, ο υψηλότερος αριθμός νοσηλευομένων  από την αρχή της πανδημίας ήδη Ωστόσο, για πέμπτο 24ωρο παραμένουν σε σταθερά επίπεδα οι εισαγωγές ασθενών, ενώ σταθεροποίηση διαπιστώνεται και στο επιδημιολογικό φορτίο. Το ΕΚΑΒ αναπτύσσει 55 νέες κλίνες ΜΕΘ COVID, κάνοντας μετατροπές σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης στα νοσοκομεία της Αττικής. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, Επτά στους εκατό ασθενείς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν διασωλήνωση

‘Αλλη μία δύσκολη εφημερία έκλεισε στο “Λαϊκό”με 36 εισαγωγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώ είναι κατειλημμένα 86 κρεβάτια. Στη Θεσσαλονίκη στο μεταξύ, προκαλεί ανησυχία η αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων.  

“Οι ΜΕΘ θα πιεστούν, έχουν ανεξάρτητους παράγοντες, για να το πούμε λαϊκά δεν αδειάζουν εύκολα”, προειδοποιεί παράλληλα ο καθηγητής πνευμονολογίας του νοσοκομείου “Αττικόν”, Στέλιος Λουκίδης. Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι Εντατικής

“Χθες ήταν 40 ασθενείς σε όλα τα νοσοκομεία, που περίμεναν να πάνε σε κρεβάτια εντατικής. Στον Ευαγγελισμό εντός μιας μέρας κατορθώνουμε να τους απορροφήσουμε”, τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής «Ευαγγελισμού»

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή