ΣΥΡΙΖΑ: Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τα self test της Siemens

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 11:58
UPD:12:05
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
A- A A+

Απαντήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Κ. Μητσοτάκη, που από χθες, όπως υποστηρίζει, τηρεί σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test της Siemens. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο πρωθυπουργός, ενώ αρνείται επί ένα χρόνο τη συνταγογράφηση των τεστ, λίγες μόλις μέρες μετά την έγκριση των self test της Siemens στη Γερμανία, ετοιμάζεται να προμηθευτεί 10 εκατ. self test.

Οφείλει να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί αγνοεί τους επιστήμονες και την αντιπολίτευση, που επί ένα χρόνο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας);

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά επίσης τον πρωθυπουργό, γιατί αγνοεί ότι τα self test έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά και αγνοεί ότι δεν θα συνδράμουν στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αφού θα δηλώνονται προαιρετικά». 

Ακόμα, ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί αγνοεί ότι οι πολίτες δεν γλιτώνουν την οικονομική επιβάρυνση, αφού, υπογραμμίζει, ακόμα και αν κάποιος βγει θετικός στο «δωρεάν self test», μετά υποχρεούται να πληρώσει κανονικά για μοριακό για επιβεβαίωση. 

Τέλος ρωτά γιατί αγνοεί την οδηγία του ίδιου του ECDC που λέει ότι τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ και γιατί αγνοεί επίσης ότι η αγορά γίνεται άρον-άρον και δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για τη διανομή τους, ενώ οι φαρμακοποιοί δηλώνουν πλήρη άγνοια. 

«Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα υποπτεύεται: Ότι για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή