Μέρκελ: Συγγνώμη για το αυστηρό lockdown το Πάσχα- «Ήταν λάθος»

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 14:38
UPD:14:45
REUTERS/POOL
A- A A+

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε από το γερμανικό λαό η Άνγκελα Μέρκελ για την απόφασή της να επιβάλλει αυστηρό lockdown πέντε ημερών το Πάσχα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανακάλεσε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «λάθος», μετά από μια βιαστικά οργανωμένη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας περίπου 33 ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπεράσπισε την απόφαση αναφέροντας πως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βήματα της Γερμανίας από την αρχή της πανδημίας, αλλά είπε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να εφαρμοστεί σωστά.

«Για να είμαι απολύτως σαφής, αυτό το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο δικό μου λάθος , καθώς εγώ είμαι αυτή που φέρει την τελική ευθύνη», είπε την Τετάρτη. «Λυπάμαι βαθιά και ζητώ συγγώμη από όλους τους πολίτες», πρόσθεσε. 

Τι προέβλεπε το πασχαλινό lockdown 

Έπειτα από μία επεισοδιακή σύσκεψη ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, η Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν επί πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών σπίτι, με κλειστά τα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ. 

Οι πολίτες θα ενθαρρύνονταν να παραμείνουν στο σπίτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις να περιορίζονταν σε συγκεντρώσεις με άλλο ένα νοικοκυριό, και το πολύ έως πέντε άτομα ενώ και θα απαγορεύονταν  οι δημόσιες συναθροίσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή