ΣΥΡΙΖΑ: Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο όπου φαινόμενα ρατσισμού θα είναι αυτονόητα καταδικαστέα

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 19:24
UPD:20:53
George Vitsaras / SOOC/
A- A A+

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού αποτελεί μια αφορμή να αναστοχαστούμε γύρω από τα φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων που παραμένουν δυστυχώς έντονα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι όπως έχουν επιτευχθεί πολλές νίκες στο παρελθόν έπειτα από προσπάθειες που στην αρχή φάνταζαν μάταιες, έτσι και τώρα «οφείλουμε να επαγρυπνούμε συνεχώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο που φαινόμενα ρατσισμού να θεωρούνται αυτονόητα καταδικαστέα και να εξαλείφονται». 

Για την κάθε εκδήλωση, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λεκτικής ή σωματικής επίθεσης ενάντια ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και που προσέτρεξαν στην χώρα μας αναζητώντας της φιλοξενία, θα πρέπει δυστυχώς να επαναλαμβάνουμε πως είναι απολύτως καταδικαστέα και θα πρέπει με κάθε τρόπο να απομονώνεται. 

Η καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  «δεν είναι το τέλος αυτής της προσπάθειας, Ο χρυσαυγητισμός με το μίσος που διασπείρει παραμένει και εκδηλώνεται συχνά με διάφορους τρόπους στην καθημερινή ζωή και τον δημόσιο λόγο. Παίρνει διάφορες μορφές και βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία». 

«Όπως έχουν επιτευχθεί πολλές νίκες στο παρελθόν έπειτα από προσπάθειες που στην αρχή φάνταζαν μάταιες, έτσι και τώρα οφείλουμε να επαγρυπνούμε συνεχώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο που φαινόμενα ρατσισμού να θεωρούνται αυτονόητα καταδικαστέα και να εξαλείφονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή