Στο Παρίσι αύριο ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε συναντήσεις με αξιωματούχους

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 12:12
UPD:12:16
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί στις 16 με 17 Μαρτίου 2021, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Κλεμέντ Μπονέ και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας. 

Αύριο Τρίτη, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνο-γαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.

Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα κα. Σαμπίν Τιγιέ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την κα. Τάρα Βάρμα, δ/ντρια ECFR (European Council on Foreign Relations).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή