Ολυμπιακοί Αγώνες: Δωρεάν εμβόλια από την Κίνα στους συμμετέχοντες

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 19:21
UPD:19:32
REUTERS/AGUSTIN MARCARIAN
A- A A+

Την πρωτοβουλία της Κίνας να δωρίσει δόσεις εμβολίου στους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022,  ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/03) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Η ΔΟΕ έχει λάβει μια ευγενική προσφορά από την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή, την διοργανώτρια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022, για να διαθέσει πρόσθετες δόσεις εμβολίου στους συμμετέχοντες και στις δύο εκδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, του Τόκιο 2020 και του Πεκίνου 2022», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στην συνεδρίαση του Ολυμπιακού σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των δόσεων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν περισσότερους από 10.000 αθλητές, ενώ συνήθως δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στους Αγώνες ως προπονητικό προσωπικό, μέσα ενημέρωσης, εθελοντές και αξιωματούχοι.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Κίνας είναι έτοιμη σε συνεργασία με τη ΔΟΕ για να διαθέσει αυτές τις πρόσθετες δόσεις, είτε μέσω συνεργασίας με διεθνείς εταίρους, είτε απευθείας σε χώρες όπου έχουν συναφθεί συμφωνίες σχετικά με τα κινεζικά εμβόλια», υπογράμμισε ο Γερμανός παράγοντας.

Οι αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν εν μέσω αυστηρών μέτρων υγείας και της πιθανής απουσίας θεατών από το εξωτερικό, ενώ η ΔΟΕ προέτρεψε τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές να εμβολιάσουν τους αθλητές τους.

«Η ΔΟΕ θα πληρώσει για τις πρόσθετες δόσεις εμβολίων όχι μόνο για τις Ολυμπιακές αλλά και για τις Παραολυμπιακές ομάδες», είπε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Για καθεμία από αυτές τις δόσεις, η ΔΟΕ θα πληρώσει για δύο δόσεις περισσότερες που μπορούν να διατεθούν στον πληθυσμό στις αντίστοιχες χώρες».

Τέλος, θέλοντας να καθησυχάσει τους Ιάπωνες που πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να επιφέρουν μια μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊου στη χώρα τους, υποστήριξε:

«Η ΔΟΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να έχουν εμβολιαστεί όσοι συμμετέχοντες φτάνουν ήδη στην Ιαπωνία. Μπορώ να σας ενημερώσω ότι ένας σημαντικός αριθμός Ολυμπιακών ομάδων εμβολιάστηκαν ήδη, σύμφωνα με τις εθνικές οδηγίες εμβολιασμού».

Επισήμως η ΔΟΕ δηλώνει ότι δεν θα επιβάλει υποχρεωτικά τον εμβολιασμό σε όσους πάρουν την πρόκριση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις