ΟΕΧΒΕ: Αναβλήθηκε λόγω covid η εκδίκαση της αγωγής  Λ. Λαυρεντιάδη

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 14:02
UPD:14:03
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Αγωγής  Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε βάρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) και της Διοίκησής της, από τις 11 Μαρτίου 2021 που είχε οριστεί η εκδίκαση της Αγωγής, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, με τη συμμετοχή και των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Ομοσπονδίας, εκτιμήθηκε ότι η παραπάνω Αγωγή θα πέσει στο κενό γιατί τα όσα η Ομοσπονδία έχει υποστηρίξει μέσα από τα Δελτία Τύπου και τις Ανακοινώσεις της, αποδεικνύεται ότι καταγράφουν την ωμή πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μετά την αναβολή, λήφθηκε και απόφαση ακύρωσης της απεργίας που είχαμε προκηρύξει στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας για την ημέρα του δικαστηρίου, η οποία και θα επαναπροσδιοριστεί για τη νέα ημερομηνία εκδίκασης. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι επικύρωσε την αποφασιστικότητά της απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης και τρομοκρατίας, όπως υποστηρίζει, που επιχειρεί μέσα από την Αγωγή του να επιβάλλει η εργοδοτική αυθαιρεσία που εκφράζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε όλα τα επίπεδα.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΒΦΛ,  που παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα, ώστε να δοθεί επιτέλους, όπως σημειώνει, τέλος στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επικρατούν στο εργοστάσιο των λιπασμάτων. Ακόμη υπογραμμίζει ότι βρίσκεται  απέναντι

- στο «φυτώριο» παρένθετων εταιρειών που παρουσιάζονται ως δήθεν ενοικιαστές των εγκαταστάσεων με παραπλανητικά διοικητικά συμβούλια και κοινό παρονομαστή το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

- στην πλήρη εργολαβοποίηση της εργασίας σε μία βαριά χημική βιομηχανία που όλοι οι εργαζόμενοι, από το 2015, είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην εκάστοτε ενοικιάστρια εταιρεία, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
στις μεθοδεύεις, του ενός και μοναδικού εργοδότη των λιπασμάτων, να φορτώσει τα υπέρογκα χρέη της μητρικής εταιρείας, «προίκα» στον ελληνικό λαό.

- στον «εθνικό τραπεζίτη», όπως υποστηρίζει  και «νεκροθάφτη επιχειρήσεων» όπως Νεοχημική, ΑLAPIS, Γερολυμάτος, Μπαλής, ΙΝΤΕΡΚΕΜ κ.ά.

Ενώ συνεχίζει τον αγώνα για να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 133 εργαζόμενοι που παρανόμως, όπως τονίζει, τους απαγορεύεται η είσοδος στο εργοστάσιο γιατί δεν δέχονται να γίνουν έρμαια των παρένθετων εταιρειών, ενώ καλεί την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Δικαιοσύνης να κινητοποιηθούν άμεσα. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή