Δημ. Σαρηγιάννης: Πρώτα να ανοίξει το λιανεμπόριο- Μια εβδομάδα μετά γυμνάσια και λύκεια

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 11:40
UPD:11:56
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Να προηγηθεί το άνοιγμα της αγοράς και να ακολουθήσει έπειτα από μία εβδομάδα το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Εξηγώντας γιατί πρέπει το άνοιγμα των σχολείων να ξεκινήσει από τα γυμνάσια και τα λύκεια, ανέφερε ότι «τότε θα βρισκόμαστε ακόμα σε σημαντικό βαθμό διασποράς στην κοινότητα των στελεχών του ιού με αποτέλεσμα τα δημοτικά να παίζουν αυτόν τον πολλαπλασιαστικό ρόλο». «Καλύτερα να περιμένουμε λίγο», είπε, προσθέτοντας ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κινηθούν μόνα τους και να τηρήσουν καλύτερα τα μέτρα προστασίας. 

Σύμφωμα με τον καθηγητή αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αργή, αλλά ουσιαστική αποκλιμάκωση.

«Περιμένουμε ότι η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ θα είναι γύρω στις 24-26 Μαρτίου, η οποία προφανώς θα οφείλεται στα μεταλλαγμένα στελέχη», εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Αυτά τα στοιχεία δεν είναι παρόλα αυτά αποθαρρυντικά για τον καθηγητή, σύμφωνα με τον οποίο η αγορά μπορεί να επαναλειτουργήσει από τις 22 Μαρτίου, ημερομηνία ποτ αποτελεί και πρόθεση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή