«Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς το στόχο»- Ξεπερνάμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 13:47
UPD:14:55
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την ώρα που η σημερινή ημέρα διαθέτει ιδιαίτερο συμβολιασμό για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνει τα πιθανά εμβόλια στη μάχη της πανδημίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να ξεκινάει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου ο ΕΜΑ αναμένεται επίσης να δώσει το «πράσινο φως» για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως προς την πρόληψη μέτριας προς σοβαρής νόσου COVID-19 σύμφωνα με  επιστημονική επιθεώρηση και σχετικό άρθρο στο περιοδικό Nature.

Στην Ελλάδα σήμερα συμπληρώνονται ένα εκατ. εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Η ημέρα αυτή που επιτυγχάνεται ο αριθμός-ορόσημο αποτελεί και την πρώτη ημέρα κατά την οποία ισχύει το νέο πλαίσιο μέτρων με τη «φιλοσοφία του περασμένου Μαρτίου» που προβλέπει διαφοροποιήσεις στα ψώνια, την άθληση και την απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ παράλληλα «έβαψε» στο βαθύ κόκκινο μεγάλο μέρος της χώρας, εφαρμόζοντας την ίδια ώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το σύστημα υγείας που ζορίζεται.

 «Kάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του προς τους πολίτες με αφορμή την συμπλήρωση των ενός εκατ. εμβολιασμών. «Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας», συνέχισε σε αισιόδοξο τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Εστιάζοντας στην εποχικότητα του Covid-19, o κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «είμαστε στην αρχή του τέλους». «Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», όπως είπε. «Παραμένει, όμως, ένα κρίσιμο στοίχημα για όλους», πρόσθεσε.

Αργότερα και με αφορμή την ημέρα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πατησίων όπου παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού. «Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Χαρακτηρίζοντας από την πλευρά της την επιχείρηση «Ελευθερία» ως την μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη  επιχείρηση που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό κράτος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε πως είναι θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς ήδη η Pfizer επιβεβαίωσε πως τον επόμενο μήνα οι παραδόσεις της θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. δόσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή