Βρετανία: Σε άλλο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 16:50
UPD:16:51
REUTERS/POOL New

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του St Bartholomew στο Λονδίνο, όπου θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για λοίμωξη και προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, δήλωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ετών 99, μεταφέρθηκε μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες στο ιδιωτικό νοσοκομείο του King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο, για «προληπτικούς λόγους» στις 16 Φεβρουαρίου.

Σε δήλωση, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είπε: «Ο Δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε σήμερα από το νοσοκομείο του King Edward VII στο νοσοκομείο του St Bartholomew όπου οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον θεραπεύουν για λοίμωξη, καθώς και να κάνουν εξετάσεις και παρατήρηση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση .

Ο δούκας παραμένει σε καλή κατάσταση και ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από το ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο κέντρο του Λονδίνου μετά από 13 νύχτες περίπου στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με μάρτυρες ήταν προστατευμένος από ομπρέλες καθώς ανέβηκε στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου καθώς αστυνομικοί στέκονταν κοντά πίσω από οδοφράγματα που κρατούσαν μακριά τους φωτογράφους.

Ο πρίγκιπας αρρώστησε στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου αυτός και η βασίλισσα Ελισάβετ διέμεναν για να προστατευτούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι η μεγαλύτερη διαμονή του στο νοσοκομείο. Τον Ιούνιο του 2013, πέρασε 11 ημέρες μετά την επέμβαση στην κοιλιά του.

Την περασμένη Τρίτη ο πρίγκιπας Έντουαρντ, Κόμης του Γουέσεξ είπε ότι ο πατέρας του ένιωθε «πολύ καλύτερα» παρόλο που ανακοινώθηκε ότι ο δούκας θα περάσει αρκετές μέρες στο νοσοκομείο. Ο πρίγκιπας Έντουαρντ είπε ότι ο Φίλιππος «ανυπομονεί να βγει» και η οικογένειά του «σταύρωνε τα δάχτυλά της».

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που τον επισκέφτηκε, περνώντας περίπου 30 λεπτά στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή του Φίλιππου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BBC και τον Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή