Κορωνοϊός: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής - Εξιτήρια - με πρωτόκολλα - αυτό το Σαββατοκύριακο

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 23:05
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS
A- A A+

Η πίεση στο σύστημα Yγείας είναι πολύ μεγάλη και η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανοίξουν δραστηριότητες αν δεν υπάρξει πρώτα βελτίωση των δεικτών.

Ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό έχει καταγραφεί στα νοσοκομεία της Αττικής, φτάνοντας τις 274. Οι εισαγωγές από 100 ημερησίως που ήταν την προπερασμένη εβδομάδα, ανέβηκαν σε 150 την περασμένη εβδομάδα και σχεδόν τριπλασιάστηκαν την Παρασκευή, αγγίζοντας τις 274 την Παρασκευή. Παράλληλα, μεγάλη είναι η πίεση και στο ΕΚΑΒ. Από την προπερασμένη εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι διακομιδές με περιστατικά Covid, καθώς από 80 έφτασαν τις 160 και μάλιστα το 90% των ασθενών χρειάστηκε νοσηλεία.

«Βιώνουμε μια πίεση, τη μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας. Το πρόβλημα έγγυται και στις κλινικές και στις ΜΕΘ» δήλωσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, στην ΕΡΤ.

Η ανάπτυξη περαιτέρω κλινών στα νοσοκομεία της Αττικής εξετάστηκε σε έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

«Είμαστε όλοι σε εγρήγορση και υλοποιούμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύστημα Υγείας επιπλέον 70 κλίνες σε ΜΕΘ» είπε ο γενικός γραμματέας των Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Κατ’ εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο επιτρέπεται να δίνονται εξιτήρια ασθενών με Covid-19 από τα νοσοκομεία βάσει όλων των πρωτοκόλλων ώστε να απελευθερωθούν κλίνες.

«Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε μέγιστη ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε κλήσεις που είναι ιδιαίτερα αυξημένες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή