Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγείται ο Δ. Λιγνάδης

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:45
UPD:15:48
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Το δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης πήρε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν πως ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου πρέπει να προφυλακιστεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από μια  μαραθώνια απολογία του που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα,  ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του καθώς οι λειτουργοί της δικαιοσύνης δε πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει τους δύο βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται. 

Σημειώνεται ότι το κατάστημα κράτησης της Τρίπολης, όπως και των Γρεβενών, διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Ειναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια, δηλώνοντας «αθώος», κάνει λόγο για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες» μηνύσεις και μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή