Φίλης για νέα διδακτορικά ΕΑΠ: Κάποιοι μπέρδεψαν την έρευνα με την πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 13:55
UPD:14:07
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

«Δεν δημιουργούν μόνο αστυνομικά τμήματα στα πανεπιστήμια, δεν στέλνουν απλώς τα ΜΑΤ να χτυπούν φοιτητές και καθηγητές, τώρα διαστρέφουν και την έννοια της επιστημονικής έρευνας, υποτάσσοντάς την στην υπηρεσία της καταστολής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σημειώνει ο κ. Φίλης, «ανακοίνωσε ότι διαθέτει 50.000 € σε υποτροφίες για την εκπόνηση ειδικών διδακτορικών διατριβών σε θέματα εγκληματικότητας στα ΑΕΙ, με θεματολογία που περιλαμβάνει ολόκληρο το λεκτικό οπλοστάσιο της ΝΔ κατά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου τους στη Βουλή: «εγκληματικότητα σε χώρους εκπαίδευσης και αντιμετώπιση, συστήματα φύλαξης και προστασίας ΑΕΙ, μελέτη περιστατικών βίας σε ΑΕΙ και άλλα». 

Επίσης, συμπληρώνει ο Ν. Φίλης, μετά τη σύναψη μνημονίου-συνεργασίας με το πάλαι ποτέ υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το ΕΑΠ προσφέρει υποτροφίες στην ψυχολογία και τη διαχείριση κρίσεων για στελέχη, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. «Αφού θα μπουν στα ΑΕΙ ως φρουροί, ας αξιοποιήσουν το χρόνο τους για να αποκτήσουν και ακαδημαϊκά προσόντα», επισημαίνει. 

Κάποιοι, υπογραμμίζει ο κ. Φίλης, έχουν μπερδέψει στο ΕΑΠ την έρευνα με την ιδεολογία τους και την πολιτική τους τοποθέτηση. 
«Αναρωτιέμαι, διδακτορικά για τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές και εργαζόμενους θα προκηρύξουν; Για τα αποτελέσματα των μνημονίων στους νέους; Για την εμπλοκή πυρήνων της ΕΛΑΣ και της Χρυσής Αυγής; Δεν έχει τέλος ο κατήφορός τους, αν και θα το ομολογήσω: ότι θα έφταναν και σε διδακτορικά καταστολής δεν το περίμενα», τονίζει. 

«Άλλη μια απόδειξη, ότι επιχειρείται μεθοδικά η αλλοίωση της δημοκρατικής συνείδησης της Μεταπολίτευσης και η αναγόρευση της βίας και της καταστολής ως υπέρτατης ‘αξίας’ για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιθέσεων που συνεχώς θα μεγεθύνονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ν. Φίλης. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή