Η ΕΕ αναμένεται να διπλασιάσει την χρηματοδότησή της στον Covax

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 14:10
UPD:14:49
REUTERS/YVES HERMAN

European Union flags flutter outside the European Commission headquarters, where Brexit talks are taking place, in Brussels, Belgium, December 13, 2020 REUTERS/Yves Herman

A- A A+

Την συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον μηχανισμό Covax αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η επικεφαλής της Κομισιόν πως διπλασιάζεται.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα χρησιμοποιήσει σήμερα την συνδιάσκεψη της G7 για να ανακοινώσει τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον μηχανισμό Covax, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ που είναι εξοικειωμένος με το θέμα.

Η δέσμευση αυτή αυξάνει τη συμβολή του μπλοκ στον μηχανισμό, που στοχεύει να εξασφαλίσει εμβόλια κατά του κορωνοϊού για φτωχότερα έθνη, στο  1 δισ. ευρώ.

Οι χώρες της G7, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, αναμένεται να αυξήσουν τις  δωρεές τους επίσης.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να δεσμευθεί να χορηγήσει χρηματοδότηση συνολικά 4 δισεκ. δολαρίων στον μηχανισμό, με την ελπίδα ότι θα παρακινήσει έτσι άλλες κυβερνήσεις να κάνουν μεγαλύτερες δωρεές, ανέφεραν χθες Πέμπτη αμερικανοί αξιωματούχοι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή