ΠΟΕΕΤ: «Ασπιρίνες σε καρκινοπαθή» τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 11:34
UPD:11:39
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Η κυβέρνηση «ξέχασε» για  άλλη μια φορά να καλύψει χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου του Επισιτισμού- Τουρισμού μας, ενώ για άλλη μια φορά καταδικάζει τους εργαζομένους  που είναι σε αναστολή σύμβασης να ζήσουν πάνω από 1 χρόνο με 500 € το μήνα, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11/2/2021 ανάμεσα στην Ομοσπονδία εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου αναλύθηκαν τα νέα μέτρα «δήθεν», όπως χαρακτηρίζει, στήριξης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι από τις νέες ρυθμίσεις εξαιρούνται όλοι οι εργαζόμενοι έληξε  το ταμείο ανεργίας μέσα στο 2020, με πρόσχημα πως πήραν ήδη μια παράταση μέσα στο 2020.

-Οι νέοι ασφαλισμένοι που θα έβγαιναν  φέτος για πρώτη φορά στο Ταμείο ανεργίας, δεν καλύπτονται από τη ρύθμιση των 50 ενσήμων, αλλά εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη του νόμου και απαιτεί 80 ένσημα

-Για άλλη μια φορά εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας μέρας , εργαζόμενοι στα γραφεία ευρέσεως εργασίες, οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και γενικώς όσοι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν όλο το 2020 να μπουν σε καμία ρύθμιση εξακολουθούν να είναι εκτός και των νέων ρυθμίσεων.

Η ΠΟΕΕΤ απαιτεί τη στήριξη των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ σημειώνει ότι επειδή η Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα  Κρήτης και Ρόδου έχουν  δουλέψει γύρω  από όλα αυτά τόσους μήνες προτείνει τα εξής:

Α) Αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες  που είναι στον ίδιο παρανομαστή με τη χώρα μας (όπως η Πορτογαλία, Κύπρος κ.α).

Β) Παράταση του επιδόματος ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 Ευρώ για κάθε ανήλικο  τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν για όλους ανεξαρτήτως χωρίς προϋποθέσεις και όρους.

Γ) Ένταξη στα μέτρα στήριξης όσων έληξε το επίδομα ανεργίας μέσα στο 2020 και για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που αναφέραμε πιο πάνω. 

«Ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει δηλώσει  στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν φαντάζεται τον εαυτό του να ζει με 800€ το μήνα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή