ΟΕΝΓΕ: Εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία- Να ανακληθεί το καταστροφικό μέτρο

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 14:23
UPD:14:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Σήμερα 10/2/2021 ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην εξειδίκευση των μέτρων μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ανέφερε μεταξύ άλλων, εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων ως 80% στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής», αναφέρει σε επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτώντας παράλληλα από την επιτροπή των ειδικών να απαντήσει εάν αυτό είναι ένα μέτρο είναι κάτι που έχει εισηγηθεί.  

«Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανοικτή επιστολή 9/2/2021 προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Υγείας (για την οποία καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει στο αίτημά μας για τηλεδιάσκεψη), αυτό είναι ένα καταστροφικό μέτρο που όχι μόνο δεν υπακούει σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά εκτινάσσει την βαρειά νοσηρότητα και θνητότητα από χειρουργικές παθήσεις», προσθέτει η ΟΕΝΓΕ. 

Η εμμονή της Κυβέρνησης, συμπληρώνει η ΟΕΝΓΕ, σε τέτοιου είδους μέτρα ως δήθεν «μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης» στρώνει το έδαφος στους ιδιώτες μεγάλο-κλινικάρχες, οι οποίοι σε περίοδο πανδημίας αυξάνουν την κερδοσκοπία τους από χειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στο ΕΣΥ καθώς στις ιδιωτικές κλινικές οι έλεγχοι είναι ελλιπείς ως ανύπαρκτοι.

Η Ομοσπονδία απαιτεί  από τα μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών να απαντήσουν αν αυτό το καταστροφικό μέτρο είναι δική τους εισήγηση και σε ποια «επιστημονικά» δεδομένα την στηρίζουν. Αν όχι, σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, «πρέπει να σταματήσουν να σιωπούν και να πάρουν θέση δημόσια». 

Απαιτεί επίσης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα αυτό το καταστροφικό μέτρο που καταδικάζει, όπως υποστηρίζει, το ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα περίθαλψης που θα ασχολείται αποκλειστικά μόνο με ένα νόσημα και που θίγει καίρια την υγεία του λαού.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή