ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για διακοπή ηλεκτροδότησης: Άμεση η κινητοποίηση των εργαζομένων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 14:37
UPD:14:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,  η έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών (Πυροσβεστική) αλλά και του ΑΔΜΗΕ για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης ( Κ.Υ.Τ. Κουμουνδούρου ) στον Ασπρόπυργο και είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου. 

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της έρευνας και τον προσδιορισμό των παραγόντων που επέδρασαν ( υπερφόρτωση δικτύου, αστοχία υλικού κ.α.) , προσθέτει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είναι γεγονός ότι η επέκταση και οι συνέπειες της βλάβης στην Πελοπόννησο θα είχαν αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία ο Δυτικός Διάδρομος που έχει «βαλτώσει» εξαιτίας των όσων υποστηρίζουν οι μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων (Καλαβρύτων) για υποτιθέμενη οπτική όχληση από δύο πυλώνες.  

Το πρόβλημα, συμπληρώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ και στο ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι και επέτυχαν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε πολύ σύντομο χρόνο παρά τη μεγάλη έκταση της βλάβης και παρά τις σημαντικές ελλείψεις τεχνικού προσωπικού και στις δύο εταιρίες. 

«Το συμβάν στο Κ.Υ.Τ. Κουμουνδούρου υπενθυμίζει με ένταση αυτό που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπογράμμιζε σε σχετικό δελτίο τύπου πριν από λίγες μέρες (19/1/2021) για την ‘κατάσταση ομηρίας’ στην οποία βρίσκεται η ολοκλήρωση της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV (Δυτικός Διάδρομος), ‘ενός σημαντικού έργου του ΑΔΜΗΕ και απόλυτα κρίσιμου για την ευστάθεια και την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας», υπογραμμίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη λύπη της για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες καταναλωτές.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή