Λονδίνο: Η αστυνομία διέλυσε πάρτι - 70 καλεσμένοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 19:21
UPD:21:54
EPA/ANDY RAIN
A- A A+

Η αστυνομία διέλυσε ένα πάρτι σε σκάφος στα προάστια του δυτικού Λονδίνου και περισσότεροι από 70 άνθρωποι κινδυνεύουν με πρόστιμο επειδή παραβίασαν τα μέτρα κατά της Covid-19, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Η Βρετανία βρίσκεται σε καθολικό απαγορευτικό σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που εν μέρει οφείλεται στην κυκλοφορία των νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων και απαγορεύεται οι πολίτες να συναθροίζονται σε μεγάλες ομάδες.

Οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα ο ιός να συνεχίζει να διασπείρεται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως επενέβη στο πάρτι, που πραγματοποιούταν σε ένα αγκυροβολημένο σκάφος, χθες το βράδυ και 72 άνθρωποι ενδέχεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο ύψους 800 λιρών, επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς κατά του νέου κορονοϊού.

Ο διοργανωτής του πάρτι ενδέχεται να καταβάλει πρόστιμο 10.000 λιρών.

«Επρόκειτο για μια κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών κατά του νέου κορονοϊού που εφαρμόζονται για να σωθούν ζωές και να προστατεύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS) από την τεράστια πίεση που δέχεται», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμας Μπόουεν, σε μια ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή