Δούρου από Αττικόν: Mαραθώνιος o αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 17:08
UPD:17:10
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν επισκέφτηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εγκατάστασης και της λειτουργίας σειράς κρίσιμων μηχανημάτων για την υγεία των πολιτών. 

Η Δύναμη Ζωής τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι το Αττικό Νοσοκομείο είναι μια σημαντική δημόσια δομή υγείας στη Δυτική Αθήνα, και αυτός είναι ο λόγος που κατά καιρούς στοχοποιείται από εκείνους, όπως η κυβέρνηση και η ΝΔ, που θέλουν να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. «Η Δύναμη Ζωής ήταν, είναι και θα είναι ανάχωμα στα σχέδια αυτά», σημειώνει. 

Για αυτόν τον λόγο, σημειώνει η Δύναμη Ζωής, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε σήμερα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Σπύρο Αποστολόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή, Γιώργο Κοσμίδη, την διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ελένη Πισιμίση, τον διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας, Ναγκιμπ Σαμς, τον προϊστάμενο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Μιχάλη Κούρτογλου και την υποδιεύθυντρια Οικονομικών, Νεκταρία Καλκαντέρα. 

Η ίδια, συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση της πανδημίας και ενημερώθηκε για την πορεία της λειτουργίας των νέων μηχανημάτων – μεταξύ τους και κρίσιμων για την αντιμετώπιση του Covid-19 - που την χρηματοδότησή τους διασφάλισε, με ίδιους πόρους αλλά και μέσω του ΠΕΠ Αττικής, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής 

Ακολούθως η Ρένα Δούρου περιηγήθηκε, μεταξύ άλλων, στους χώρους που εγκαταστάθηκαν ο Μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla (αξίας 1,2 εκ ευρώ, αντικατέστησε τον χαλασμένο από το 2013, επί κυβέρνησης ΝΔ, μαγνητικό), οι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ (αξίας 160.000 ευρώ), τα 28 κρεβάτια ΜΕΘ (αξίας 140.000 ευρώ, που παρελήφθησαν μόλις προχθές). Ενώ ενημερώθηκε ότι εκκρεμούν : 

1. το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου, 

2. το ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα, 

3. οι ενδοσκοπικοί πύργοι High Definition, (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπια), τα πλυντήρια ενδοσκοπίων, (200.000 ευρώ), 

4. οι κλίβανοι ατμού κεντρικής αποστείρωσης 

Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των σημαντικών και για την πανδημία μηχανημάτων (μέσω του ΠΕΠ Αττικής), όπως, μεταξύ άλλων, των 16 αναπνευστήρων ΜΕΘ (αξίας 320.000 ευρώ), 5 νεογνικών, φορητών αναπνευστήρων (105.000 ευρώ) και 11 φορητών αναπνευστήρων (104.500 ευρώ).

«Ο αγώνας για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μαραθώνιος. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε, να ελέγχουμε, να προωθούμε, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να ενταχθούν όλα τα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Γιατί τις καθυστερήσεις δεν τις πληρώνει μια παράταξη ή ένα κόμμα. Αλλά οι συμπολίτες μας που δίνουν, σε καιρό πανδημίας, δύσκολη μάχη για την υγεία. Το δημόσιο αγαθό που όλοι μας έχουμε χρέος να προσταστεύουμε, κόντρα στα κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα, που λυμαίνονται το χώρο της υγείας»,  δήλωσε, μετά από την επίσκεψη, η Ρένα Δούρου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή