Αλ. Χαρίτσης: Μία στις δύο επιχειρήσεις μένουν εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 15:27
UPD:17:14
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

«Με τα πρώτα οριστικά λουκέτα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να είναι πια γεγονός και ενώ η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την κατάρρευση τζίρου σε κρίσιμους κλάδους για την  οικονομία, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, μία στις δύο επιχειρήσεις μένουν εκτός της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτσης. 

Την ίδια στιγμή, συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης, οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία τα ποσά των δανείων, συγκριτικά με τις υποχρεώσεις που καλούνται εξυπηρετήσουν μετά από μήνες μηδενικών εσόδων. «Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, αλλά τις αποκλείει και από αυτόν ακόμα τον δανεισμό.
Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία», σημειώνει. 

«Οφείλει να μετατρέψει επιτέλους την επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Να ενεργοποιήσει το κρίσιμο εργαλείο των μικροχρηματοδοτήσεων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την παροχή ρευστότητας ειδικά σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις», υπογραμμίζει. 

«Να μεριμνήσει ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα να φτάσει στην πραγματική οικονομία. 
Και να υλοποιήσει, έστω και τώρα, στοχευμένα κλαδικά και περιφερειακά προγράμματα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Αλ. Χαρίτσης. .

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή