Σάμος: Αίτημα δημάρχου σε ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ να μην κόβεται το ρεύμα σε σεισμόπληκτους

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 15:05
UPD:15:08
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Επιστολή προς τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε την Παρασκευή ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ζητώντας τη μη διακοπή παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά του σεισμόπληκτου δήμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε όλοι μας στο νησί, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 30ής Οκτωβρίου 2020 που έπληξε τους δημότες μας και τις υποδομές μας, ο δήμος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να επαναφέρει την κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα παρακαλούσαμε να είστε αρωγοί, διευκολύνοντας τη ζωή των σεισμοπλήκτων δημοτών μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντί σας. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, οι δυσκολίες πληρωμής αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εντός προθεσμίας. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τη διακοπή παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ψυχρού χειμώνα και ενεργούς μετασεισμικής δραστηριότητας.

Δεδομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί ο δήμος Ανατολικής Σάμου με σχετική απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (6056/31-10-2020), όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη που επιβάλλουν οι συνθήκες της περιόδου που διανύουμε».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή