Η γαλλική Λίγκα ζητεί μείωση μισθών 30%

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 21:46
UPD:21:48
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Σε μείωση μισθών των παικτών 30% πρέπει να προχωρήσουν οι γαλλικοί σύλλογοι για να υπάρξει οικονομική ισορροπία σύμφωνα με τον DNCG, οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την λογιστική παρακολούθηση των επαγγελματικών συλλόγων στη Γαλλία.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Η Ligue 1 ήταν η μόνη μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων που δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-20, ενώ υπήρξε απώλεια της σύμβασης δικαιωμάτων με τη Mediapro, αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

O DNCG, έχει εκτιμήσει απώλειες 800 εκατομμυρίων ευρώ για τους συλλόγους Ligue 1 στο τέλος της σεζόν 2020/21. «Χωρίς δραστική μείωση των μισθών, δεν υπάρχει βιωσιμότητα του μοντέλου» δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Μισέλ, επικεφαλής τoυ DNCG.

Οι μισθοί είναι το κύριο μέρος των δαπανών για τους γαλλικούς συλλόγους Ligue 1 και Ligue 2, καλύπτοντας πάνω από το 50%.

Χθες οι ηγέτες του πρωταθλήματος, μαζί με ορισμένους προέδρους συλλόγων τόσο της Ligue 1 όσο και της Ligue 2, συναντήθηκαν με τη γαλλική ένωση παικτών (UNFP) για να συζητήσουν σημαντική μείωση των αμοιβών για τους παίκτες.

«Η μείωση των μισθών κατά 30% θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε σε μια μορφή οικονομικής ισορροπίας», τόνισε ο Μικέλε. Και είναι ακριβώς το ποσοστό μείωσης που ζητήθηκε από τους συλλόγους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις