ΠΟΕΕΤ: Μην σκεφτείτε καν να αποκλείσετε εργαζόμενους από τυχόν παράταση επιδομάτων

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 12:02
UPD:17:10
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Τραγική χαρακτηρίζει στα μέσα Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό την κατάσταση με τους εργαζόμενους του κλάδου, ενώ απαιτεί άμεση στήριξη από την κυβέρνηση. 

Οι εποχικά εργαζόμενοι, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΕΤ, που ήταν σε αναστολή σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο και έκαναν αίτηση στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας τον Νοέμβριο, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί.  «Ο διοικητής του Οργανισμού ενώ έβγαινε σε Μ.Μ.Ε. και έλεγε πως μόνο το 4% δεν έχει πληρωθεί. Χθες μετά την κινητοποίηση του σωματείου μας στο Ηράκλειο Κρήτης παραδέχθηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως τελικά απλήρωτοι είναι το 20%,  κι αν περάσουν λίγες μέρες ακόμη ίσως παραδεχθεί πως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ. 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως  εφόσον η επιδότηση μας ξεκίνησε τον Νοέμβριο τελειώνει τον Ιανουάριο.
Πως θα επιβιώσουμε μέχρι τον Απρίλιο που θα ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία; Επειδή βλέπουμε δελτία τύπου του ΟΑΕΔ που δεν παρατείνει το επίδομα ανεργίας όσων πήραν ήδη μια παράταση στο πρώτο κύμα  πανδημίας θέλουμε  να στείλουμε το μήνυμα: Μην σκεφτείτε καν να αποκλείσετε εργαζόμενους από τυχόν παράταση επιδομάτων», επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ. 

«Στον επισιτισμό οι εποχικά εργαζόμενοι είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με το πρόσχημα της μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης δεν είχαν το δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού και είναι χωρίς εισόδημα είτε από τον Αύγουστο (όσοι πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας) είτε από πέρυσι τον Μάρτιο ενώ εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινές εποχικές επιχειρήσεις έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού», υπογραμμίζει η ΠΟΕΕΤ. 

«Αυτό  όμως που ξεπερνά κάθε όριο είναι πως όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν φαίνονται να έχουν ένσημα στο σύστημα του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δικαιούνται επιδομάτων από το ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα πάρουν. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν μια και καλή. Στηρίξτε τους εργαζόμενους του κλάδου τώρα! Σίγουρα η πανδημία κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και θα ξεχαστεί

Οι χιλιάδες όμως εργαζόμενοι στον Επισιτισμό- Τουρισμό δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτούς που τους  άφησαν στο έλεος του Θεού αυτή τη δύσκολη περίοδο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή