Επιστράτευση cheerleaders κατά της πανδημίας

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 17:28
UPD:18:02
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Γιαπωνέζες μαζορέτες χόρεψαν και πανηγύριζαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Τόκιο σήμερα 7 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να ανεβάσουν την ψυχολογία των περαστικών εν μέσω πανδημίας.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Εμπρός, στη μάχη!» φώναζε η τετραμελής ομάδα στους περαστικούς με τα χρυσά πομ πομ να κυματίζουν μπροστά από τον σταθμό Σιμπάσι και τις προστατευτικές ασπίδες προσώπου να θολώνουν από το κρύο σε ένα ψυχρό πρωινό στο Τόκιο.

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να βάλει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενός μήνα  την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο από αύριο 8 Ιανουαρίου για να περιορίσει το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Η επικεφαλής μαζορέτα Κούμι Ασαζούμα είπε ότι η ομάδα δίνει παραστάσεις  για περισσότερα από 10 χρόνια με στόχο να δώσει ενέργεια σε όσους αρχίζουν το πρωί τη μέρα τους, αλλά εν μέσω πανδημίας η αποστολή τους έχει αποκτήσει νέο νόημα.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Ειδικά τώρα, που η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν μειώνεται και οι άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους… Νομίζω ότι αυτή είναι μια περίοδος στην οποία οι άνθρωποι υποφέρουν πολύ», είπε στο Reuters, η 37χρονη Ασαζούμα, η οποία εργάζεται ως ανεξάρτητη επαγγελματίας στη διοργάνωση και παρασουσίαση εκδηλώσεων. 

«Θέλουμε να δώσουμε ένα χαμόγελο για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους. Αυτό το κάνουμε ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα αισθανθούν λίγο καλύτερα».

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Οι μαζορέτες από την ομάδα της δίνουν παραστάσεις κάθε Πέμπτη στο Τόκιο και κάθε Παρασκευή στο γειτονικό Καναγκάβα, με τον αριθμό τους να εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των μελών καθώς έχουν και άλλη εργασία.

Ωστόσο, είπε, πιθανότατα θα πρέπει να κάνουν τηλε-παραστάσεις, δημοσιεύοντας βίντεο στα κοινωνικά μέσα, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία εισέρχεται το Τόκιο.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Μία ομάδα περαστικών σταμάτησαν για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους, ενώ άλλοι απλά παρακολούθησαν καθώς έβγαιναν από τον σταθμό για να πάνε στα γραφεία τους.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο αυτό που κάνουν στην τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ένας 48χρονος υπάλληλος γραφείου, ο Τομόκο Τσουντανούμα.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή