Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 07:32
UPD:11:50
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
A- A A+

Ο 61χρονος Μητροπολίτης είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνoϊό στις αρχές Δεκεμβρίου και είχε μεταφερθεί στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, στις 20 Δεκεμβρίου, πριν από περίπου μία εβδομάδα, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ Παπακώστας ήταν από το 1996 Επίσκοπος Καστοριάς.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983.

Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, όπου ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της ιεράς εξομολογήσεως.

Υπηρέτησε παράλληλα ως Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και από το 1990 ως Γραμματέας της, έως την ημέρα της εκλογής του ως Επίσκοπος.

Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη θα ψαλεί αύριο, Τετάρτημ στίς 11:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Καστοριάς ορίστηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Δαβίδ. 

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης, Α' Γραμματέας της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή